divendres, 22 de juliol del 2011

LA GATA 1


LA GATA
Després, per qüestions de drets, la Gata Infernal.
Guió de: Linda Fité
Dibuixos: Marie Severin
Entintador: Walli Wood

1 -ORIGEN:

Greer Nelson va ser un personatge que va trencar molts motllos. I més allà on els va trencar. Els inamovibles Estats Units, tret de les grans ciutats ( que no ho són en tot el seu territori) i que per això van com van.
La noia era una jove estudiant que s’enamorà d’un policia amb qui es casà. De seguida el seu home, seguint el fil que dèiem, va voler fer-la plegar d’estudiar. En unes pinzellades de masclisme subliminal massa avançats per la seva època. Aleshores ella s’ofegava dintre la llar i hi realitzava les reparacions i millores cosa qüestionada i criticada pel seu espòs. .. No sé si arribats en aquest punt es veu clarament la situació de moltes dones collades per marits estrets de mires.
La situació canvia dràsticament. Mentre passegen per la ciutat es troben davant d’un atracament i el seu marit en voler impedir-ho resulta mort pels trets del malfactor.
Després d’un temps d’incertesa Greer es refà. Es reafirma en el seu caràcter i torna a estudiar A la universitat Greer retroba la doctora Tumolo, antiga professora seva de l’institut. La professora acollí la noia en vistes del seu potencial intel·lectual. La jove descobrí i participà en els treballs de la doctora. Concretament  els de potenciar les capacitats físiques i intel·lectuals de les dones.
Resulta però com sempre passa que el finançament de les investigacions venien de la mà de Malcom Donalbain, un excèntric executiu que en duia una altra de cap: aconseguir un exèrcit de dones amb super poders treballant pel seu benefici exclusiu. La tensió s’erigí al màxim quan Greer i la doctora van veure que incomplia els termes acordats en exigir una altra noia, Shirlee Bryant, per realitzar les experimentacions quan havia de ser Greer, millor preparada i candidata de la doctora.
Aleshores cadascun començà a fer els avenços per la seva banda fins que un dia la doctora Tumolo va ser testimoni del procediment del seu competidor: la col·locació a la seva víctima d’un collar esclavitzant que li anul·lava la voluntat. Possiblement per això la professora assistí a l’accident i mort de la candidata i víctima de Donalbain. Llavors fugí enduent-se un vestit experimental. Li oferí a Greer després d’explicar-li-ho tot. Mentre la doctora es proposava avisar la policia va caure víctima dels sequaços de Donalbain que, a més van fer esclatar totes les seves instal·lacions.
Greer descobrí la doctora i no podent fer-hi res fugí amb el vestit per tal d’aturar els malèfics plans i efectuar la detenció del potentat assassí.
La conclusió es produeix dramàticament quan, després d’acabar amb diversos homes del malvat s’hi encara i Donalbain que odia ser tocat en la confusió de la foscor s’engega un tret i mor.
Greer Nelson, com la gata, queda rumiant si s’ha comportat correctament en les seves accions i els actes de violència que ha dut a terme per tal de venjar Sherlee i la doctora Tumolo, però al capdavall, dedueix que tot plegat n’ha fet una dona enfortida davant la vida.


2 -LA GATETA I EL MUSSOL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada